L’Alqueria

foto-alqueria

L’Alqueria de La Bota és una experiència de Sobirania Alimentària a l’Horta Nord.

La Sobirania Alimentària no és altra cosa que el dret dels pobles a decidir quin sistema agroalimentari volen. I nosaltres ho tenim clar, volem un model basat en l’agroecologia i la proximitat.Volem lluitar de tot cor per a defendre la nostra terra de l’agroindustria.

És un lloc per a compartir, per a aprendre. Lloc per a la sinèrgia i la col.laboració, on fiquem conscientment al centre de les nostres vides la lògica de la natura.

En aquest món que vivim la cultura del consum i del mercat ho contamina tot.

Nosaltres diguem ¡PROU!

Volem caminar cap a la coherència dia a dia. En aquest camí trobem que els nostres referents són aquelles cultures que han viscut en comunió amb la natura, les cultures dels pobles originaris, indígenes, antics pobladors de l’horta, etc… tractem d’estudiar-los, aprendre i aplicar les coses al dia dia.

A l’Alqueria la Bota fem producció de plantes aromàtiques, medicinals i hortalisses. També criem gallines, dos gats i un gos, Pepo.

Practiquem l’agroecologia, la agricultura artesanal SENSE màquines ni químics, de forma natural, agricultura femenina, agricultura de la cura. Cultivem al compàs de la lluna amb molt d’amor.

La construcció està situada al terme municipal de Foios (València) molt aprop del barri de Roca i Cuíper. És una antiga casa de llaurador de la segona meitat del S. XIX rehabilitada. El nom actual fa referència a la sèquia de La Bota, que passa a escasos metres de la casa. Antigament era coneguda com a Alqueria El Paretó, fent referència al malnom de la família que l’habitava.

Treballem braç a braç amb altres projectes de la zona per a entre totes construir un nou model agroalimentari a la nostra terra, basat en l’agroecologia i la proximitat.

Pensem que l’alimentació ha de ser el fruit d’una relació estreta entre les persones que es mengen els aliments, les persones que els produeixen i la terra. I que aquesta relació ha d’estar banyada de coneixement, significat i cultura, de consciència, respecte i responsabilitat.

Benvingudes!

Faves al camp d'Alboraia.

Faves al camp d’Alboraia.

 

Mauro i Jose collint maduixes al camp d’Hortsostenible a Nàquera.

 

Benvingudes!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s