Abolició de l’esclavitud

Sí amigues i amics han passat prou anys des que Rosa Parks va dir “No!” i es va negar a alçar-se en aquell autobús per a què es asseguera una persona de raça blanca. Aquest gest va provocar una sèrie de revoltes socials que finalment acabaren amb l’abolició de la segregació als Estats Units. Curiosament ara hi ha hòsties per soterrar-se al cementeri al costat d’aquella dona negra que va canviar el món amb la seua valentia.

Doncs això, que han passat prou anys però l’esclavitud encara no s’ha abolit, i m’explicaré.

Estic flipant de la quantitat de vegades que veig als camps del voltant de l’Alqueria a gent amb roba d’astronauta i, màscares alguns i d’altres a “pelo“, tirant pesticides als conreus. M’atreviria a dir que la faena del camp actual es fumigar fumigar i després fumigar. Llaurar llauren una volta, després tot és fumigar. Amb les cebes és horrorós, fins a quatre vegades les fumiguen abans de collir-les.

Quan veus a aquella gent amb les seues estructures de quatre metros amb dosificadors tirades per un tractor, pentinant amunt i avall el camp fent un núvol de pesticida que cau munto damunt del cultiu però que si bufa l’aire, fumiga 500 metros a la rodona, se’t cau el cor a terra. No hi ha dia que no estiga algú fumigant, dia rere dia com una goteta que no para mai mai mai...quina llàstima.

Sempre que veig un astronauta d’aquests en acció tinc per un moment una xicoteta crisi existencial, i un cúmul de sentiments venen al meu cap, por, rabia, desolació, impotència, preguntes i preguntes però entre totes elles hi ha una que es repeteix…

¿Aquesta gent ama la seua terra? Em sembla impossible pensar que una persona que ame la terra que conrea puga maltractar-la d’aquesta manera.

Un amic entranyable i un savi, Pep Martí de “La Peira” diu ….. “l’agricultura o és ecològica o no és agricultura. Perquè sinó el que estem fent és contaminar”….

Eco -lògica vol dir que segueix la lògica de la natura, que s’integra, és un agroecosistema. Ara per a encunyar eixe terme amb tota la seua dimensió es diu “Agroecología“.

Doncs efectivament aquesta gent està contaminant dia a dia. No es tracta de criminalitzar al treballador del camp però si de deixar clar els termes i no tergiversar el llenguatge. ¿Som agricultors o esclavitzadors i contaminadors de la terra? ¿tu que ets agricultor o contaminador? Sincerament.

La definició etimològica d’agricultura ens diu que significa “cultivar o cuidar la terra”. L’agricultor és la persona que cuida la terra i cultiva plantes en ella. Aquesta gent no cuida la terra, no té amor per ella, sinó que l’explota i la maltracta, segurament obligat per les grans distribuïdores, és a dir, la tracta com a una ESCLAVA.

La terra és la meua esclava i jo la espremo al màxim sense parar-me a pensar si la puc estar matant lentament, simplement pense “tinc que arribar a uns números com siga per a pagar els meus deutes”.

És molt trist que un tresor de fertilitat com és l’Horta estiga en aquesta situació. L’ús de pesticides i fertilitzants químics contamina els aqüífers, crea resistències que fan que cada vegada és necessite contaminar més, acaba en les abelles per desenes de milers d’exemplars… és un desastre.

No hi ha cap tipus de control sobre el tema, ara solament es demana un carnet per a traure els pesticides de les tendes. Qualsevol amb el carnet, i quasi sempre sense, pot comprar una quantitat ingent de pesticida i distribuir-ho per a què hom puga, sense cap control, tira-li al camp el que vulga, que normalment sol ser fins a quatre vegades més del que marca el mateix producte, un altre desastre.

Es podria fer una analogia, salvant les distàncies, amb el que succeeix a centre Àfrica amb el coltàn. El coltàn és un mineral que es gasta per a construir els telèfons mòbils i quasi tota la tecnologia. La lluita pel control de l’extracció d’aquest mineral ha provocat més de 3 milions de morts a l’Àfrica central. Les màfies armades controlen l’extracció que destrueix el medi ambient i genera esclavitud per tota la zona. L’única forma de lluitar contra les màfies és no comprar coltàn que estiga brut de sang i d’esclavitud.

Amb l’agricultura passa el mateix. Les màfies en aquest cas serien les grans distribuïdores que acaparen el mercat i obliguen als treballadors a fer servir aquests verins i a esclavitzar salvatgement les seues terres destruint-les a poc a poc perquè sinó no compren els productes.

L’administració deu controlar a la gran distribució i les seues pràctiques mafioses si vol de veritat acabar amb aquest problema que en pocs anys serà un desastre ecològic. Per la seua banda el consumidor se te que negar a comprar un producte tacat d’esclavitud i maltractament de la natura. I un poquet més de consciència en el treballador del camp tampoc vindria mal!

I tot per a què? per pagar una hipoteca al banc? per pagar els interessos i omplir les butxaques als de sempre?

Des d’ací faig una crida per a lluitar contra aquesta situació alarmant.

Si estirem tots, ella caurà!!!!

La terra plora, està esclavitzada, perduda en mans d’interessos econòmics que la van matant a poc a poc…..

Açò té que canviar...que no siga per no intentar-ho. Els diners no es mengen.

“Quan l’últim arbre siga tallat,
l’últim riu enverinat,
l’últim peix pescat,
solament llavors l’ésser humà descobrirà
que els diners no es mengen”.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s