Carta de benvinguda

cropped-img_1340.jpg

Hola!!!!! Sóc Hort el Pouet. Així és com m’han batejat, des de fa uns dies, uns hippies enamorats.

Tal volta hauria de parlar-vos en llatí, o sobretot en àrab, o una barreja de les dos perque la història de la meua existència comença amb la tan benvolguda i agraïda presència musulmana. Però, com que la intenció és comunicar-nos, vosaltres terraquis i jo, matèria, trie el valencià que per ara és l’idioma de “la millor terreta del món”.

Sorpresa!!! Doncs sí. Sóc un punt estratègic de cultures. Durant segles, alimentem, jo i la meua Horta Nord de la qual forme part, personetes que naixen i moren. I jo continue ací. Imperturbable. Bé, no tant… l’Horta s’ha anat transformant prou; ja coneguem els danys col.laterals de l’acció antròpica!

Però l’Hort el Pouet és un reducte de pervivència històrica en vida. Des dels meus cavallons contemple els canvis. Un pont carregat de vehicles em creua, el tren i l’autovia m’abracen i al final del curt horitzó, una serralada de ciment de la Nova Venècia m’emsombreja la mar. A voltes, tard en la matinada, quan fins i tot els motors dormen, l’escolte. Murmuri d’ones. És quasi imperceptible, només audible per la Natura. Eixa escolta atenta em porta de tant en tant regals de vents de sorra. I és així com sóc tan fèrtil. Em fundeix amb la platja del Mediterrani des de la distància.

La fertilitat també em vé, sense dubtar, perque li dec la vida i el nom, el pou. Aquest invent humà (no tot lo humà és roï) ha permés amb les cèquies que m’envolten calmar la sed dels estius. Recordeu que sóc mediterrani, és a dir, estius secs i hiverns suaus. Total que plou poquet! Amb aquestos sistemes tenim Hort el Pouet per a rato.

Presentacions fetes, declare que estic preparat i curiós dels meus nous cuidadors i cuidadores. La conexió està feta. Només queda gaudir!!!!!!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s