¿Qué passa amb els aliments?

MªDolores Raigón és una referència dins del món de l’agroecologia, és una científica de prestigi, és valenciana i la tenim ací al costat, en la politécnica de València.

Agarreu-se amb el currículum d’aquesta dona:

Doctora en Ingeniería Agrónoma por la Universidad Politécnica de Valencia (UPV), Catedrática de Escuela Universitaria del área de Edafología y Química Agrícola. Adscrita al Departamento de Química de la UPV. Profesora en la Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural. Profesora invitada del Department of Plant Science. College of Agriculture and Natural Resources de la University of Connecticut (USA). Presidenta de la Sociedad Española de Agricultura Ecológica. Autora de libros diversos sobre los alimentos ecológicos y de origen vegetal e investigadora principal de diversos proyectos sobre biodiversidad, alimentación y agricultura ecológica.

Lola Raigón conclou que ELS ALIMENTS PRODUÏTS BAIX EL SISTEMA DE PRODUCCIÓ CONVENCIONAL/INDUSTRIAL SÓN DEFICITARIS EN NUTRIENTS i que cal recuperar-los practicant l’agroecologia de proximitat. MÉS CLAR AIGUA.

I això passa per 4 raons fonamentals:

  1. L’empobriment del sol agrícola.
  2. La quasi exclusiva utilització de varietats híbrides i modificades.
  3. La recolecció prematura.
  4. Les grans distàncies que recorren els aliments.

Considerem molt important  retindre i difondre el que diu Lola Raigón en aquest vídeo, donat que aquestes evidències, ni la industria, ni els gran distribuïdors, ni tan sols les autoritats de l’administració tenen interés en que es coneguen. Ací sólament el consumidor/a i el productor/a de proximitat podem canviar les coses, ningú no va a fer res si no ho fem nosaltres.

Les raons ací exposades estàn  avalades desde el punt de vista científic i són conegudes.

😉

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s