L’Horta en resistència!!

Avuí diumenge ha sigut un dia de lluita. En realitat com tots els dies perque l’Horta està en perill d’extinció però aquesta vegada donant-li pas no tant a les paraules i més a l’acció. La passejada indignada ha estat invisible probablement per a practicament tota la ciutat que està d’esquenes al seu voltant natural. Ens dirien “total, són inputs”, “recursos”. És molt més, tant que no es pot quantificar perque el passat no torna. Només deixa petjades per a qui vullga mirar, i les voreres de l’autovia són eixos fòssils que estàn a punt de ser abducits per la carretera.

En nom del progrés s’està fent tant de mal!S’ha segrestat el patrimoni natural de les nostres avantpassades per a prioritzar temps de conducció, accés de la ciutat. Entenc que és difícil un equilibri entre passat-futur però per què sempre guanyen els de sempre!Així que nosaltres diem: Resistirem!!

Clar però no a soles, amb la plataforma d’Horta és futur i la suma d’altres col.lectius i gent sensibilitzada en el tema es tracta de visibilitzar aquest problema actual, que ara és l’ampliació de la V-21 en detriment com no de l’horta: terra i persones.

Inclús l’art urbà s’acosta a la problemàtica del camp. Diego Mir amb L’Horta és vida encerta el nuc, un cor de carxofa sagnant. En francés l’expressió “tindre un cor de carxofa” –avoir un coeur d’artichaut– fa referència a les persones que són generoses i amables. Curiós, no?

La natura ens parla a través de l’art, l’hem d’escoltar!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s