Gallines 6- Ous 0

Eixe és el marcador actualment de casa.

L’acceptem. No busquem subtitutes del “banquillo”. Formen part ja de nosaltres, les 6 gallines i el gall. Els ous vindrán quan siga l’hora, quan l’estació siga propicia per a crear una membraneta dura i ferma com un escut càlid on habitar vida o al menys rovell i clara d’ou. Empatitzem. La càscara naix d’un esforç, d’una energia que es repeteix dia a dia. La tardor no només és un paisatge sense fulles i guants, no només és caure en la nostàlgia de l’estiu en voler més hores de dia i menys de nit. La tardor és eixe marcador també.

I l’acceptem perque hem volgut tornar a la natura: una raça autòctona Chulillana- d’ací- poc ponedora i sensible a la tardor (com totes les gallines campestres o hortelanes en aquest cas!). Ara que la cistella està vuida i els plats manquen d’eixe color groguenc cridaner, m’ature a pensar en eixes prestatgeries plenes de caixetes aparcades en bateria repletes d’ous de tots els números tatuats, repense conceptes que s’associen: gallines industrials..

I continue reflexionant en què no fem nosaltres per tindre ous i que fan els altres per tindre, però no tindre de manera sostenible com un contracte equitatiu entre la gallina i l’ésser humà sino tindre en excés de dia i de nit, a la tardor, a l’hivern, fora de temporada. Me pose la mà al cap i un sospir m’ompli de pena perque cóm l’han de tractar a la gallina si ja veiem com l’ésser humà ho fa amb la seua pròpia espècie, la Humanitat! Hobbes*diria  “l’home és un llop per a l’home” i jo afegiria “i per a les gallines”! Encara que l’actualitat amb el seu ritme, lent i burocràtic avança cap a una certa dignitat, com aquesta noticia.

A l’Alqueria la Bota, les gallines no només les tenim per a tindre ous, sino també per a recordar-nos la nostra natura salvatge, despreocupada, animal.

*Transcripció tal qual, sense parar atenció en l’insensibilitat de gènere del s.XVII

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s