Indígenes, amor a la terra

Aquest dissabte varem assistir a l’assemblea de solidaritat amb Mèxic, concretament, donar recolzament al Consell Indígena de Govern i a la seua candidata Marichuy. Més de 20 ciutats del món des de Sydney, a Brasil passant per Montreal, Bruseles i CSO l’Horta de Benimaclet estaven conectades alhora per escoltar la “vocera” Marichuy i el seu equip que es presenten a les el.leccions de Mèxic. I no el tenen gens fàcil.

La globalització permiteix aquestos miracles, desfer fronteres, unir-se a una sola veu, la dels pobles indígenes originaris tan invisibilitzats i acallats. Són els primers que van patir l’actual aldea global fa 500 anys, un idioma dominant, una religió opressiva aliena, una cultura imposada i com no unes terres usurpades. PErò resisteixen!Eixe és el cant!Lluiten per eixe amor a la terra, a la natura, a la vida; i no parlen en clau de recursos naturals, ni títols de propietat com nosaltres.

Tot allò em fa pensar…on estàn els nostres indígenes?Qui protegeix els arbres que banyen les sèquies?On està eixa cura cap a l’Horta que ens envolta?Queden camperols i camperoles o només agricultors/es?

És també la nostra lluita. Les seues paraules, nostres també.

¿La toma de poder? No. Apenas algo más difícil. Un mundo nuevo.

(Subcomandante Marcos)

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s