A TOPE AMB L’AGROECOLOGIA

Alquería La Bota

Vicent “El rullo”

Anem a tope amb l’agroecologia. Hem pogut gaudir del que és treballar la terra amb els animals. El nostre amic Vicent de Vinalesa ha vingut a preparar la terra per a començar a plantar coses per a estiu, i ha vingut amb “Rubio” una aqueta valenta valenta.

Ni un mal gest ni una mala paraula amb l’animal, ens ha encantat, diuen que és com millor se treballa la terra, amb els animals. En primer lloc no contamina gens, però a més a més ens han explicat que els camps treballats amb l’aca després tenen una gran capacitat d’estendre l’aigua per dins la terra i es reguen de meravella.

S’hem proposat fer-ho tot en el aca i a mà, com antigament es fea, de manera agroecològica. Perqué fins a l’arribada de la industria al camp als anys 60 açó era un paradís de fertilitat, desd del meu punt de vista. Es el que conten els vells, “…no teniem quasi de res, però viviem millor…més natural…”(Tio Paco).

Personalment anyore una época com aquella. Ara algú em dirà, es patia molt, es treballava a muntó. Si pot ser però ara hem canviat uns patiments per altres, càncers, problemes d’estrés, aigües contaminades etc… Diuen que als anys 40 ací mateix l’aigua dels pous era medicinal, fixat com ha canviat la cosa. Tenim que lluitar per que retornen aquells temps o almenys aprendre les coses bones e incorporar altres.

Mireu al Vicent amb el “Rubio” quina meravella….

 

Mencanta!!!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s