Pomes de gel

No sé si haveu sentit parlar de les pomes de gel. Són unes pomes que es cultiven al Racó d’Ademús. Es diuen de “gel” perquè semblen gelades però en realitat és el sucre que tenen que s’ha cristalitzat. Són molt apreciades tenen els seus adeptes incondicionals.

És una poma molt dolça, que aguanta tot el hivern al frigorífic. Al forn queda deliciosa.

 

Ademús es terra de poma.

El nostre xicotet grup de consum fa ja tres anys que contactàrem en altre xicotet projecte de producció del Racó, per a conéixer aquest tipus de poma i tot el vagaje cultural que arrosega.

Aixina ens agrada fer les coses, de xicotet a xicotet, amb cura, amb paciència, a ritme lent com la natura. Començar una relació amb un aliment donant-li personalitat, importància, atenció, significat, cultura, conéixer els arbres les persones, i deixar que aquesta relació et travese i tal vegada……….et transforme :).

MANZANA ESPERIDA aixina es diu el projecte que porten endavant Ana i Mar, dos dones encisadores del Racó que viuen i treballen a Castielfabib.

Aquest any hem anat a visitar-les. Ens confesaren que moltes persones diuen això de “Tenemos que ir un día a visitaros”, però gairebéquasiningú ho fa.

La visita estigué molt xula, Ebs deixaren collir les pomes que s’havien quedat als arbres per no poder collir.les per les intenses plutges. Ens parlaren de les varietats locals i de les formes culturals de conrear-les. Desprès anàrem a dinar a “Los Centenares” un complexe de turisme rural compromés amb el territori i gestionat de forma cooperativa.

 

Gràcies Ana i Mar, tornarem l’any que ve.

🙂

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s